Constantin C. Grosu, născut la 26.02.1952, în localitatea Bălteni, jud. Vaslui, absolvent al Şcolii Normale „Vasile Lupu” Iaşi, promoţia 1972, este învăţător cu gr. did. I la Şc. nr. 9 „Vasile Alecsandri”, distins cu ordinul „Gh. Lazar” cl. I, instructor de şah la Palatul Copiilor,metodist la I Ş. J., absolvent al cursurilor de mentorat, responsabil al Comisiei Judeţene de Şah Şcolar, presedinte al A.J.Sah si al C.S.Sergentul
Este autorul unor studii si articole publicate în „Tribuna Învăţământului”, printre care amintim:
„Şahul, disciplină de învăţământ?”
„Şahul îi face pe copii mai deştepţi!”
„Şahul, mijloc de disciplinare a gândirii şi de recreaţie a spiritului”
„Exerciţii şi probleme de matematică ce se pot rezolva prin variante aritmetice”
„Dosarul tematic . mijloc de investigare a faptelor şi proceselor istorice”.
A editat, reeditat şi publicat următoarele cărţi didactice:
– Ghidul micului şahist,
Editura Cutia Pandorei, Vaslui, 2001
– Cartea micului şahist vasluian,
Editura Cutia Pandorei, Vaslui, 2002
– Probleme de aritmetică pe tabla învăţământului primar,
Editura Tiparul, Bârlad, 2003
-Cartea micului şahist vasluian,
Editura Junimea, Iaşi, 2004.
– Notatia partidei in sah,
Editura Tiparul, Barlad, 2008
A organizat şi participat la multe competiţii şahiste cu elevii, atât pe plan local, naţional cât şi internaţional. A introdus şahul ca disciplină opţională de învăţământ la clasele I – IV, care a completat şi înfrumuseţat aria curriculară Educaţie Fizică şi Sport, modelul fiind preluat de colegi animatori din Ilva Mare, Târgu Frumos, Botoşani, Buzău, Alexandria, Vaslui.
Este apreciat, în oct. 2001, de către M.E.C., prin I. Ş. J., împreună cu C. C. D. Vaslui cu DIPLOMA DE ONOARE pentru rezultate obţinute în activitatea editorială şi publicistică, iar în noiembrie 2003 i se conferă, de către aceleaşi instituţii, Diploma pentru participare la Simpozionul Naţional DIDACTICA 2003 cu lucrarea MICII ŞAHIŞTI – OPŢIONAL.
Tot în anul 2003, I.Ş.J. împreună cu Palatul Copiilor îi atribuie Diploma pentru Merite Deosebite în activitatea cercului de şah, iar D. S. J. îi acordă Diploma de Merit în anii:2005-2009. În 2009 M.E.C.I.îi acordă Diploma pt.contribuţii valoroase aduse promovării jocului de şah în rândul elevilor şi tinerilor la nivel naţional. În anii 2009 si 2010 organizează doua ediţii ale Simpozionului Naţional: „Şahul în învăţământul primar”. În Adunarea Consiliului Director al F. R. Şah, din martie 2010, este ales ca membru în Comisia Şah Şcoală, Copii, Juniori şi Tineret şi preşedinte al Comisiei Asociaţiilor Judeţene de Şah si a Municipiului Bucureşti .