Palatul Copiilor Vaslui, o nouă reușită internațională
Festivalul-Concurs Internațional de muzică populară „Mugurelul”, ediția a XVI-a, s-a desfășurat în zilele de 25 iunie și 26 iunie 2022, la Dorohoi. Au participat concurenți din Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Iași, Maramureș, Olt, Suceava, Tulcea, Vaslui, Republica Moldova, Ucraina, Slovacia, Bosnia și Herțegovina. Palatul Copiilor Vaslui a fost reprezentat de Grupul Instrumental „Izvorașul”, coordonat de profesor Dănuț Barzu și de elevii Cercului de Etnografie și Folclor, profesor coordonator, Adrian Gheorghe Călin.
„Formațiile și soliștii s-au prezentat la o înaltă ținută artistică, fiecare respectând repertoriul folcloric specific al zonei. Elevii „Izvorașului” s-au bucurat să participe la acest Festival, pentru că au avut posibilitatea să se afirme din nou pe scenă și să lege prietenii cu ceilalți concurenți.” a declarat, profesorul Dănuț Barzu.
Grupul Instrumental „Izvorașul” a obținut locul al II-lea la secțiunea grupuri instrumentale. Solistele vocale, Lorena Popa și Alina Bulgaru au obținut premiul al III-lea, la categoria soliști vocali, categoria 7-10 ani, respectiv categoria 16-18 ani, Cercul de Etnografie și folclor, profesor Adrian Călin.