1 iunie – Mirajul Copilăriei

Palatul Copiilor Vaslui a organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, activitatea din proiectul cu același nume: „Mirajul Copilăriei”!

Am sărbătorit drepturile copiilor, dreptul a fi ascultați și înțeleși, dreptul copiilor de a fi tratați cu respect și afecțiune. Elevii sunt viitorul nostru și cea mai prețioasă comoară pe care o avem. „Mirajul Copilăriei” a fost un prilej de a reitera faptul că profesorii de la Palatul Copiilor Vaslui sunt alături de elevii lor, în fiecare pas pe care îl fac în această călătorie a educației și a creșterii personale.

Activitatea a constat în câteva probe de abilități. Fiecare elev a primit câte o fișă de înscriere și a fost încurajat să participe la cât mai multe probe: pictură, șah, jocuri logice, muzică, tenis de masă, probe fizice.

Profesorii au încurajat și aplaudat elevii, fiind considerați câștigători toți cei care au avut curajul să participe la probe. În pauze am gustat cireșe și căpșuni, și am ascultat Fanfara „Rotaria Junior” și Ansamblul „Izvorașul”.

Activitățile atent pregătite de profesorii de la Palatul Copiilor Vaslui s-au bucurat de un real succes printre copiii și tinerii participanți, „Mirajul Copilăriei” adunând aproximativ 80 de elevi din orașul Vaslui și împrejurimi.

Personalul didactic și nedidactic auxiliar participanți la activitate:

Profesor Mihaela Popa, director Palatul Copiilor Vaslui
Profesor Adrian Gherghe, Cercul de Creație Literară (prezentator)
Profesor Eduard Bîțu, „Fanfara Rotaria Junior”
Profesor Elena Fociak, Cercul de Pictură
Profesor Aurelia Banu, Cercul de Matematică aplicată/informatică
Profesor Elvis Chiperi, Cercul de Muzică Instrumentală
Profesor Alis Vîrlănuță, Cercul de Dans modern și contemporan
Profesor Grosu Constantin, Cercul de Șah
Profesor Mihai Crețu, Cercul de Tenis/Karting
Profesor Adrian Călin, Cercul de Etnografie și folclor (sonorizare)
Profesor Bogdan Chelaru, Prietenii pompierilor (video)
Administrator patrimoniu, Gelu Coșcotin
Contabil, Nedelcu Simona
Secretar, Gina Dima
Muncitor, Ignat Marian